Vaillant_Gascondensatieketel_1
Vaillant_Gascondensatieketel_4
Vaillant_ketel1
Vaillant_ketel2
Vaillant_Gascondensatieketel_2
Vaillant_Gascondensatieketel_3

Een condensatieketel werkt veel zuiniger en efficiënter dan een gewone verwarmingsketel voor je centrale verwarming. Een normale verwarmingsketel haalt zijn warmte enkel en alleen uit de verbranding van brandstof (mazout of gas). De verbrandingsgassen of rookgassen , en dus ook de warmte ervan, verdwijnen gewoon via de schouw. Je kan een condensatieketel vergelijken met de turbo van een auto… de energie van de verbrandingsgassen (in dit geval de warmte), wordt deels gerecupereerd via een warmtewisselaar. Zo gaat er veel minder warmte verloren door de schouw.

 

Ja, een condensatieketel plaatsen voor je centrale verwarming is iets duurder dan een normale verwarmingsketel, maar deze meerkosten zijn in een mum van tijd terugbetaald. En als je een beetje uitkijkt, kan je misschien profiteren van een of andere subsidie van de overheid! De terugverdientijd van de meerkosten van een condensatieketel vs. een gewone verwarmingsketel is zo klein, dat je eigenlijk niet mag twijfelen. Dus indien je nog beschikt over een oude ketel voor je centrale verwarming… tijd voor actie!

 

De condensatieketel bestaat voor centrale verwarming op mazout of gas. Normaliter is ook de verwarming van water voor huishoudelijk en sanitair gebruik inbegrepen.

 

De prijs van een condensatieketel kan inderdaad erg variëren… Goed rondkijken is dus de boodschap voor je beslist welke condensatieketel je zal installeren. Of beter: laten installeren! Laat de installatie van je verwarmingsketel altijd uitvoeren door een erkende vakman, zo voorkom je later problemen. Een goede condensatieketel heb je al vanaf ongeveer een 2000 – 3000 €, doch je moet ook rekening houden met de kosten van de plaatsing van de ketel, zo kan de totaalprijs oplopen tot over de €5000! De prijzen van condensatieketels hangen af van de kwaliteit, maar natuurlijk zeker ook het vermogen van de ketel (een groot huis zal een groter vermogen nodig hebben dan een klein huis, en de isolatie speelt natuurlijk ook een belangrijke rol.

 

Onderhoud van de ketel kost natuurlijk ook geld: een condensatieketel vraagt gelukkig weinig onderhoud, doch je bent verplicht de ketel jaarlijks (mazout) of tweejaarlijks (gas) te laten nakijken en afstellen door een vakman.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren